GARMIN Македонија

Точки на дланките поврзани со внатрешните органи

На дланката имаме точки со чија помош можеме да ги намалиме или одстраниме болките во телото. Сите органи и мускули на човечкото тело се поврзани со одговарачки рефлексни зони на рацете, односно дланките. Со масирање на овие зони, односно точки, нервниот систем праќа сигнал до мозокот кој пробува да го одстрани проблемот. На сликата се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Varugastal ® природен хербален производ при воспаленија на слузокожата на желудникот, цревата и дванаесетпалачното црево

Varugastal ® е 100% природен хербален производ кој се користи при воспаленија на слузокожата на желудникот, цревата и дванаесетпалачното црево, како и при колити и други цревни заболувања. Исто така, ги стимулира дигестивните органи на лачење на сокови и ја подобрува работата на жолчката и панкреасот. Повеќе за овој производ може да прочитате на: www.interevrogeneks.com

Како да се справиме со есенските настинки – Apix Propoli

Свежо наутро, преку ден сеуште лето! Овој период настинките, кашлици, надразнето грло се најизразени. Оваа недела промовираме еден италијански  производ добиен на природна база од состојки избрани да ја подобрат природната одбрана на организмот. Од пациентите кои го користеа сирупот Apix Propoli од италијанскиот производител Bios Line добивме позитивни реакции. Покажува резултати веќе после првиот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Руралните општини воопшто не се грижат за своето најголемо богатство: ЗДРАВА И ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Иако нашата земја има плодна почва, шуми, убава и чиста природна средина, малите, така да ги наречеме рурални општини и локални власти воопшто не се грижат да го зачуваат своето најголемо богатство, а тоа е ЧИСТА, ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА во која би се одгледувала здрава природна храна, нешто што ако вака се продолжи со негрижата24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Од природата во Берово

Едно неделно попладне го посетивме Берово и околината, а таму неизбежно е да се проба некој од домашните природни сокови, мрмалади, лековити чаеви и билки …

Зошто вежбањето со сопствена тежина е најдобро?

Фитнес тренерот Сашо Даневски со став Зошто вежбањето со сопствена тежина е најдобро? Бидејќи така најлесно ќе сфатиш дека при секое повторување треба да го дигнеш изедениот бурек, хамбургер, пршута, паштета, слатка, чипс … Ќе дојдеш до заклучок дека или можеш да ја зачуваш истата сила но потребно е да ја намалиш тежината или ќе ја24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Хроно исхрана – основни правила

Хроно начинот на исхрана стана популарен откако многу луѓе кои се придржуваат на тој режим покажаа резултати со намалување на вишокот телесна тежина и подобрување на крвна слика.  

Природен начин за прочистување на цревата од токсини за три недели

Многу болести и општата здравствена слика на нашеро тело е поврзана со цревата. Доволно е да се исчистат цревата од слузот, фекалните наслаги и други паразити и веднаш да се почувствуваат позитивни ефекти во нашиот организам. За 70 години живот, низ нашите црева поминуваат 100 тони храна и 40.000 литри течности, што значи дека во24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Природен начин за отстранување Бенки или слични кожни израстоци

Имате бенка или народно кажано младеж? А посебно ако е на лице или друго видливо место сигурно многу пати сте посакале да го нема. Ако бенката е мала и не ви смета, таа може да има и посебен шарм и да ви пружа препознатливост, но доколку е на место каде се иритира од повреди или24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close