Точки на дланките поврзани со внатрешните органи

На дланката имаме точки со чија помош можеме да ги намалиме или одстраниме болките во телото.
Сите органи и мускули на човечкото тело се поврзани со одговарачки рефлексни зони на рацете, односно дланките.

Со масирање на овие зони, односно точки, нервниот систем праќа сигнал до мозокот кој пробува да го одстрани проблемот.

На сликата се дадени најважните точки на кои со масирање може да се намали или целосно одстрани болката во органот со кој се поврзани.

Назначените точки треба да се масираат споро, со кружни движења со помош на палецот. Десната рака одговара за десниот дел на телото, левата за левиот дел.

Ако масажата се изврши правилно, со правилен притисок, за кратко времњ се чувствува подобрување и позитивен ефект од масажата.

Можеби ве интересира?close