GARMIN часовниците го следат Вашиот пулс 24/7

Се што треба да знаеш за твојот пулс

Дури и ако не си атлетичар, спортист, натпреварувач, познавањето на својот пулс овозможува да си го одредиш својот фитнес степен, дури и да спречиш здравствени проблеми.


Брзината на срцевиот ритам или “Пулс” е број на срцеви отчукувања во минута. Нормалниот пулс знае да варира од личност до личност. Познавањето на својот пулс е доста важен водич за вашето здравје и физичка кондиција.

КОЈ ПУЛС Е НОРМАЛЕН

Пулсот за време на мирување е минималната количината на крв кое срцето ја испумпува.

Најдобри места каде што може да се измери пулсот се:
*гради
*зглобот на дланката
*бочната страна на вратот

GARMIN часовниците го мерат пулсот 24/7 од рака, а можат да го превземаат и од лента од гради.

Софтверот GarminGARMIN vívofit - фитнес нараквица за подобар и здрав живот.Прочитај повеќе ... » Connect  анализира вo кои зони бил Вашиот пулс за време на конкретна активност и преку целиот ден.

 

 

Можеби ве интересира?close