Магдоносот и целерот се природни чистачи на телото

Магдоносот и целерот се јаки природни диуретици. Тие го зголемуваат излачувањето на вишокот течности од организмот. Го поттикнувааат излачувањето на урината и помагаат при задржувањето на вишокот течности во организмот. Тие се извонредни природни диуретци и често им се препорачуваат на лицата кои имаат отоци. Бидејќи ја подобруваат работата на бубрезите, магдоносот и целерот се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close