Garmin часовниците со функција Advanced Sleep Monitoring

Garmin announced Advanced Sleep Monitoring, an enhanced capability to more accurately identify sleep stages, last June. Developed against truth data generated by a clinical device, the feature is the result of a sleep study by Garmin Health conducted under the supervision of Dr. Suzanne Stevens, Director of the University of Kansas Medical Center (KUMC) Sleep Medicine Clinic with24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Четирите фази на Менструалниот циклус

Your menstrual cycle isn’t just a period, then nothing, then another period. It’s a hormone-driven cycle that breaks down into four phases: Menstruation The menstruation phase starts on the first day of your period and it can last up to 7 days, but it’s usually shorter than that. Depending on your cycle, you can expect24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

GARMIN часовниците го следат Вашиот пулс 24/7

Се што треба да знаеш за твојот пулс Дури и ако не си атлетичар, спортист, натпреварувач, познавањето на својот пулс овозможува да си го одредиш својот фитнес степен, дури и да спречиш здравствени проблеми. Брзината на срцевиот ритам или “Пулс” е број на срцеви отчукувања во минута. Нормалниот пулс знае да варира од личност до24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Од природата во Берово

Едно неделно попладне го посетивме Берово и околината, а таму неизбежно е да се проба некој од домашните природни сокови, мрмалади, лековити чаеви и билки …

Пријавување за NIKE лига во трчање 2018

NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање) организира лига во трчање која се состои од 16 трки на 5км. Трката се одржува 2 пати месечно. Првиот дел е од февруари до јуни,а вториот од октомври до декември. Може да учествува секој што сака да трча. Трката се организира со цел да се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Планината го зајакнува имунитетот и ни ја зголемува енергијата

Движењето и искачувањето на планините го зајакнува имунолошкиот систем, ја подобрува работата на срцето, го зголемува транспортот и снабдувањето на крвта со кислород…..и така полни со енергија можете….. Наш предлог – Попова Шапка – Хотел Славија — линк

Викенд во природа – благодет за нашето здравје – Молика – Пелистер

По повод 1-ви Мај, Ден на трудот, хотел Молика повторно Ве поканува на незаборавен аранжмански престој во хотелот Молика каде уште еднаш зеднички ќе уживаме во раскошното зеленило на моликовата шума и ќе ја почуствуваме несебичноста на природата која богато го дарувала Националниот Парк Пелистер. Хотел Молика ќе се погрижи миговите исполнети со радост и24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Дознајте ја најдобрата заштита за Вашата кожа

Сонцето е добро за Вашето здравје, но долготрајното изложување без соодветна заштита може да биде штетно за Вашата кожа и истото предизвикува предвремена појава на брчки и флеки. Ова е познато како ,,фото стареење” и тоа е главната причина за стареење на кожата. Одговорете ги овие едноставни прашања за да дознаете како најдобро да се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close