Точки на дланките поврзани со внатрешните органи

На дланката имаме точки со чија помош можеме да ги намалиме или одстраниме болките во телото. Сите органи и мускули на човечкото тело се поврзани со одговарачки рефлексни зони на рацете, односно дланките. Со масирање на овие зони, односно точки, нервниот систем праќа сигнал до мозокот кој пробува да го одстрани проблемот. На сликата се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Varugastal ® природен хербален производ при воспаленија на слузокожата на желудникот, цревата и дванаесетпалачното црево

Varugastal ® е 100% природен хербален производ кој се користи при воспаленија на слузокожата на желудникот, цревата и дванаесетпалачното црево, како и при колити и други цревни заболувања. Исто така, ги стимулира дигестивните органи на лачење на сокови и ја подобрува работата на жолчката и панкреасот. Повеќе за овој производ може да прочитате на: www.interevrogeneks.com

Од природата во Берово

Едно неделно попладне го посетивме Берово и околината, а таму неизбежно е да се проба некој од домашните природни сокови, мрмалади, лековити чаеви и билки …

Природен начин за отстранување Бенки или слични кожни израстоци

Имате бенка или народно кажано младеж? А посебно ако е на лице или друго видливо место сигурно многу пати сте посакале да го нема. Ако бенката е мала и не ви смета, таа може да има и посебен шарм и да ви пружа препознатливост, но доколку е на место каде се иритира од повреди или24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Јапонско Јаболко – нутритивни придобивки за нашето здравје

Јапонското јаболко, кое кај нас најчесто доаѓа од Валандово и Струмица, се зборуваго донеле од некое патување на далекиот исток, а народот си го нарекол јапонско, најверојатно заради формата и големината слични на јаболко должи она „јаболко“, иако нема никакво сродство со јаболката. Најмногу се одгледува во Валандовскиот и Струмичкиот регион, но често и во останатиот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Лукот и неговите здравствени придобивки

За лукот до сега имаме многу пишувано сѐ со цел да ги истакнеме неговите здравствени придобивки кои ги дава по однос на човековото здравје и да ја запознаеме јавноста всушност колку лукот е многу здрав и лековит. И во овој рецепт главната состојка е токму лукот. Благодарение на него не само што се зајакнува имунитетот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

БОСИЛЕК (OCIMUM BASILICUM)

Босилекот е наше народно цвеќе. Претставува едногодишна зелјеста билка со потекло од Индија. Стеблото е високо до 50 cm, гранките се поставени попречно и вертикално, гранките се поставени попречно и вертикално. Листовите се со дршки, издолжени на работ со запчиња. Цветовите се бели, со кратки дршки во група од 6 до 10 и формираат долги24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Лековитите билки пред истребување!?

Берачи на лековитите билки ги опустошиле македонските планини, ливади и полиња со неконтролираното и нестручно берење на тревките на кои веќе им се заканува исчезнување, предупредуваат дел од професорите и студентите од скопскиот Институтот за биологија при Природно-математичкиот факултет. Тие велат дека некогаш преполните планински полиња, кои биле неверојатно богатство од чаеви и други билки што24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Лаванда – лековити дејства

Лавандата (Lavandula angus-tifolia mill или Lavandula officinalis) е полугрмушеста билка што расте во суви и топли предели. Најчесто се одгледува како украсно растение во градините и парковите. Најмногу ја има на Медитеранот, а се одгледува во јужна Франција, Шпанија, Албанија и во земјите од поранешна Југославија. Лавандата може да порасне до 60см. На дното е24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Правилник за нутритивни и здравствени тврдења во комерцијални цели

Чудотворните капки што лекуваат најразлични болести, производи што помагаат да се убие ракот, апчиња од кои се обновува коскеното ткиво, чаеви од кои преку ноќ се слабее, или нискокалорична храна, може да се најдат во продавниците и во аптеките само ако за тие својства има одобрение од ЕУ, или, пак, ако е изготвена домашна научна24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close