Garmin часовниците со функција Advanced Sleep Monitoring

Garmin announced Advanced Sleep Monitoring, an enhanced capability to more accurately identify sleep stages, last June. Developed against truth data generated by a clinical device, the feature is the result of a sleep study by Garmin Health conducted under the supervision of Dr. Suzanne Stevens, Director of the University of Kansas Medical Center (KUMC) Sleep Medicine Clinic with24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Активен животен стил? Мотивирајте се дополнително со GARMIN fenix

GARMIN fenix e серија smart мултиспорт часовници со GPS, апликации за спорт, fitness, outdoor, дневни активности, пулс, температура, компас, навигација, барометар … МОЌНА КОМБИНАЦИЈА ОД МНОГУ ИНФОРМАЦИИ И СТИЛ НА ВАШАТА РАКА! ЦЕНИ за моделите се од 29980 денари www.garmingps.mk/product/outdoor/fenix/ | 078 306 200 [viber & whatsapp]

GARMIN часовниците го следат Вашиот пулс 24/7

Се што треба да знаеш за твојот пулс Дури и ако не си атлетичар, спортист, натпреварувач, познавањето на својот пулс овозможува да си го одредиш својот фитнес степен, дури и да спречиш здравствени проблеми. Брзината на срцевиот ритам или “Пулс” е број на срцеви отчукувања во минута. Нормалниот пулс знае да варира од личност до24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Зошто вежбањето со сопствена тежина е најдобро?

Фитнес тренерот Сашо Даневски со став Зошто вежбањето со сопствена тежина е најдобро? Бидејќи така најлесно ќе сфатиш дека при секое повторување треба да го дигнеш изедениот бурек, хамбургер, пршута, паштета, слатка, чипс … Ќе дојдеш до заклучок дека или можеш да ја зачуваш истата сила но потребно е да ја намалиш тежината или ќе ја24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Пријавување за NIKE лига во трчање 2018

NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање) организира лига во трчање која се состои од 16 трки на 5км. Трката се одржува 2 пати месечно. Првиот дел е од февруари до јуни,а вториот од октомври до декември. Може да учествува секој што сака да трча. Трката се организира со цел да се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Сашо Даневски: Train HARD, rest SMART!

Train HARD, rest SMART!!! Како со најмал влог до добар резултат??? Патот од 1час43мин38сек до 1час25мин29сек!!! Ритамот намален од 4мин54сек/км во јуни на 4мин02сек/км во октомври! Пролази на секои 5км: 20мин19сек; 20мин00сек; 19мин59сек; 20мин32сек; Временски период: 05 јуни – 08 октомври (14 недели); Број на тренинзи: 50 (14 интервални); Максимална потрошувачка на кислород: зголемена од24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Мерење на пулсот при физички активности

Рекреативно или професионално, при физички активности, нашиот пулс има поголема вредност за разлика од пулсот во мирување. За нашето здравје, а кај професионалнците и за постигнување најдобри резултати, добро е да ги следиме вредностите на пулсот во тек на физичките и спортски активности. Денеска тоа е многу едноставно со GARMIN smart часовниците со GPS и24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Планината го зајакнува имунитетот и ни ја зголемува енергијата

Движењето и искачувањето на планините го зајакнува имунолошкиот систем, ја подобрува работата на срцето, го зголемува транспортот и снабдувањето на крвта со кислород…..и така полни со енергија можете….. Наш предлог – Попова Шапка – Хотел Славија — линк

Престојот на планина позитивно влијае на расположението и на вашето здравје

Избегајте од секојдневието, гужвите и асфалтот. Престојот на планина позитивно влијае на расположението и на вашето здравје. За Вашиот удобен престој во планина ќе се погрижи Хотел Славија Хотел Славија имаме одлични цени за секого  – линк со информации – повеќе

Можеби ве интересира?close