Како да се справиме со есенските настинки – Apix Propoli

Свежо наутро, преку ден сеуште лето! Овој период настинките, кашлици, надразнето грло се најизразени. Оваа недела промовираме еден италијански  производ добиен на природна база од состојки избрани да ја подобрат природната одбрана на организмот. Од пациентите кои го користеа сирупот Apix Propoli од италијанскиот производител Bios Line добивме позитивни реакции. Покажува резултати веќе после првиот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Предлог смути од Сашо Даневски

На здравје! Со Сашо Даневски може да тренирате во – Fitness Challenge Во клубот е достапна GARMIN index smart вагасо која можете да следите повеќе параметри за Вашето тело. Види линк со детали за вагата – повеќе

Патна Аптека – што да имате со Вас при патување

Летото е период на одмори, блиски и далечни патувања. Што се треба да содржи нашата основна ,,патувачка аптека,,   А за релаксирано патување до Вашата дестинација, препорачуваме да користите и GARMIN GPS навигатор за да возите безгрижно … www.garmingps.mk/navigacija.html [078306200]

Повик до аптеки во селски подрачјa за склучување на договор со ФЗОМ во 2013 година

ФЗОМ упатува повик до аптеки во селски подрачја засклучување на договор за 2013 година соаптеките кои добиле решение дека се во мрежа од Министерство за здравство. Вкупно 25 аптеки за прв пат ќесклучат договор со ФЗОМ (списокот на аптеки во прилог). Согласно член 9 од Законот за здравственото осигурување, основнитездравствени услуги за своите осигурени лица, Фондот ги обезбедува во здравственитеустанови24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Од денеска електронски наместо хартиен рецепт

Министерството за здравство информира дека од денеска стартува електронскиот рецепт како дел од интегрираниот здравствен информатички систем. Матичниот лекар лекот ќе го пропишува по електронски пат. Пациентот за да ја подигне терапијата во аптека не мора да има електронска здравствена картичка туку потребно е само да го каже матичниот број или бројот на здравственото осигурување внесен24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Био Спирулина 500 – извор на витална енергија

Био Спирулина 500 – BiosLine, Италија Една таблета содржи 500мг алга Спирулина во прав. Начин на употреба: Се препорачуваат 2-4 таблети дневно, пред оброк, со малку вода. Не содржи шеќер, ексципиенси, бои, конзерванси. Одлична за тонирање на организмот. Корисна во случај на физички замор и периоди на закрепнување. Благодарение на присуството на протеини е корисена24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Што треба да имаме во нашата “куќна аптека”

Списокот на лековите кои е безбедно да ги имате во домот не е пожелно да е голем. Сепак треба да се има некој од општите анлгетици, лек за дијареа, антипиретик (за намалување на зголемена телесна температура), лек за менструални болки, антацид (лек против зголемено излачување на киселини во желудникот), физиолошки раствор (за испирање на носот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Билките како стимулатор на нашиот Имунитет

Природата створила идеален баланс помеѓу неа и човекот, па да не ни е чудно што со соодветно комбинирани и приготвени билки можеме да си го подобриме и одржуваме имунитетот. Постојат многубројни комбинации на билки и соодветен рецепт кои докажано помогнале на многу здравствени проблеми. Еве неколку примери на билки кои секојдневно ги среќаваме, а имаат24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Не земајте Антибиотици без рецепт!

Антибиотиците можат да спасат живот, но нивната неадекватна употреба доведува до зголемување на бројот на микроорганизмите кои се отпорни. Тоа значи дека бактеријата развила начин да се одбрани од дејството на лекот и тој лек повеќе нема терапевтски ефект врз неа. Со антибиотици се лекуваат болести предизвикани од бактерии, некои габи и одредени паразити, а24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Терминот “стрес”

Терминот “стрес” почнува да се употребува во 30-те години на минатиот век, и во буквален превод, означува напната состојба. За прв пат е искористен од страна на канадскиот патофизичар Ханс Селие. Тој го искористил овој термин, за да ги окарактеризира напорите на телото за адаптирање кон надворешните влијанија, кои предизвикуваат промени, и ја нарушуваат хормоналната24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close