GARMIN Македонија

Зошто вежбањето со сопствена тежина е најдобро?

Фитнес тренерот Сашо Даневски со став Зошто вежбањето со сопствена тежина е најдобро? Бидејќи така најлесно ќе сфатиш дека при секое повторување треба да го дигнеш изедениот бурек, хамбургер, пршута, паштета, слатка, чипс … Ќе дојдеш до заклучок дека или можеш да ја зачуваш истата сила но потребно е да ја намалиш тежината или ќе ја24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Хроно исхрана – основни правила

Хроно начинот на исхрана стана популарен откако многу луѓе кои се придржуваат на тој режим покажаа резултати со намалување на вишокот телесна тежина и подобрување на крвна слика.  

Природен начин за прочистување на цревата од токсини за три недели

Многу болести и општата здравствена слика на нашеро тело е поврзана со цревата. Доволно е да се исчистат цревата од слузот, фекалните наслаги и други паразити и веднаш да се почувствуваат позитивни ефекти во нашиот организам. За 70 години живот, низ нашите црева поминуваат 100 тони храна и 40.000 литри течности, што значи дека во24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Природен начин за отстранување Бенки или слични кожни израстоци

Имате бенка или народно кажано младеж? А посебно ако е на лице или друго видливо место сигурно многу пати сте посакале да го нема. Ако бенката е мала и не ви смета, таа може да има и посебен шарм и да ви пружа препознатливост, но доколку е на место каде се иритира од повреди или24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Пријавување за NIKE лига во трчање 2018

NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање) организира лига во трчање која се состои од 16 трки на 5км. Трката се одржува 2 пати месечно. Првиот дел е од февруари до јуни,а вториот од октомври до декември. Може да учествува секој што сака да трча. Трката се организира со цел да се24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Предлог смути од Сашо Даневски

На здравје! Со Сашо Даневски може да тренирате во – Fitness Challenge Во клубот е достапна GARMIN index smart вагасо која можете да следите повеќе параметри за Вашето тело. Види линк со детали за вагата – повеќе

Предлог доручек – Сашо Даневски, Fitness Challenge

Добро утро! Предлог доручек: 1. Цеден сок: цвекло, морков 🥕, лимон 🍋, портокал, јаболко, тиква; 2. Какао и 3. Смути: круша 🍐, аронија, боровинка, мед 🍯, плазма, сончоглед, семки од тиква, семе од коприва и чија! На здравје! Со Сашо Даневски може да тренирате во – Fitness Challenge Во клубот е достапна GARMIN index smart вага со која24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Сашо Даневски: Train HARD, rest SMART!

Train HARD, rest SMART!!! Како со најмал влог до добар резултат??? Патот од 1час43мин38сек до 1час25мин29сек!!! Ритамот намален од 4мин54сек/км во јуни на 4мин02сек/км во октомври! Пролази на секои 5км: 20мин19сек; 20мин00сек; 19мин59сек; 20мин32сек; Временски период: 05 јуни – 08 октомври (14 недели); Број на тренинзи: 50 (14 интервални); Максимална потрошувачка на кислород: зголемена од24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Мерење на пулсот при физички активности

Рекреативно или професионално, при физички активности, нашиот пулс има поголема вредност за разлика од пулсот во мирување. За нашето здравје, а кај професионалнците и за постигнување најдобри резултати, добро е да ги следиме вредностите на пулсот во тек на физичките и спортски активности. Денеска тоа е многу едноставно со GARMIN smart часовниците со GPS и24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close