Оревот- ризница со Здравје

Оревот има голема нутриционистичка вредност. Содржи антиоксиданти, квалитетни масни киселини, железо, калциум, магназиум, фосфор, цинк, манган, селен, витамини Б, Е и К. Само 30 грама ореви дневно можат значително да го подобрат Вашето здравје. Еве како Оревот помага за подобро здравје. Го чува здравјето на срцето Редовното конзумирање ореви значително го намалува ризикот од срцеви24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Вино – тајната на неговото позитивно влијание на здравјето

In vino veritas – во Виното е вистината. Често се споменува францускиот парадокс,и покрај прилично обилната и масна исхрана на Французите, кај нив статистички е помала појавата на болести на срцето и крвните садови наспроти други земји. Се започнува во 1990 година кога американскиот новинар  Edward Dolnick прв пат јавно ја обелоденува идејата на професорот др. Jacquesa24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Зошто зелениот чај е добар за нашето здравје?

Испитувањата покажале дека зелениот чај кој што се употребувал илјадници години наназад може да направи многу повеќе за нашето здравје одошто само да не стопли. Поволните ефекти на зелениот чај се должат на присуството на полифенолите катехини особено епигалокатехин галат (EGCG) кој е моќен антиоксиданс. Поради тоа што зелениот чај подлежи на многу малку преработка24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Чаша топол чај еднаш дневно представува добар чекор напред

Чаша топол чај еднаш дневно представува добар чекор напред, а две чаши се вистинска корист по Вашето здравје! Зелениот чај се препорачува за јакнење на имунитетот, подобра концентрација и памтење, помага при замор и ублажување на стомачни тегоби. Зелениот чај содржи силни антиоксиданси кои ги спречуваат негативните ефекти на слободните радикали, причинители на многу болести24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close