Рурална Аптека: снабдување со лекови и во слабо населените оддалечени места

Министерството за здравство ќе додели 24 лиценци за подвижни аптеки што ќе снабдуваат со лекови села и помали населени места, информира министерот за здравство Никола Тодоров Лековите треба да бидат доставувани со посебно возило. Последните измени на Законот за лекови и медицински помагала овозможуваат преку вакви аптеки да снабдуваат жители на места со најмногу 1.00024 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Што треба да имаме во нашата “куќна аптека”

Списокот на лековите кои е безбедно да ги имате во домот не е пожелно да е голем. Сепак треба да се има некој од општите анлгетици, лек за дијареа, антипиретик (за намалување на зголемена телесна температура), лек за менструални болки, антацид (лек против зголемено излачување на киселини во желудникот), физиолошки раствор (за испирање на носот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Добредојдовте на 24apteka.com

Овој web Портал е од сегментот на фармацевтската дејност, но не значи дека нема теми од секојдневното современо живеење ,   Фармацијата е дел од нашето секојдневие, дел од нашата грижа за здравјето, телото и расположението. Па така на нашиот web портал ќе сретнете многу секојдневни и корисни теми. Застапена е и стручната јавност, производителите,24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close