Лековитите билки пред истребување!?

Берачи на лековитите билки ги опустошиле македонските планини, ливади и полиња со неконтролираното и нестручно берење на тревките на кои веќе им се заканува исчезнување, предупредуваат дел од професорите и студентите од скопскиот Институтот за биологија при Природно-математичкиот факултет. Тие велат дека некогаш преполните планински полиња, кои биле неверојатно богатство од чаеви и други билки што24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Билките како стимулатор на нашиот Имунитет

Природата створила идеален баланс помеѓу неа и човекот, па да не ни е чудно што со соодветно комбинирани и приготвени билки можеме да си го подобриме и одржуваме имунитетот. Постојат многубројни комбинации на билки и соодветен рецепт кои докажано помогнале на многу здравствени проблеми. Еве неколку примери на билки кои секојдневно ги среќаваме, а имаат24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close