Куркумата – чудо од природата

Куркумата е еден од најмоќните природни лекови. Активната лековита состојка во куркумата се вика куркумин. Куркумата се користи во Индија веќе иладници години како зачин и природна боја. Куркумата им дава на јадењата убава жолта боја и пријатна арома, а освен тоа служи како природен антибиотик, превенција од рак, за чистење на црниот дроб и24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Грчеви во нозете

Болните грчеви во ногата најчесто се резултат на напорни вежби или поминат цел ден на нозе во високи потпетици или некоја друга неудобна облека. Но грчеви се јавуваат и како недостаток на калиум во организмот. Обидете се затоа да конзумирате повеќе храна која содржи калиум, како банани и авокадо и пијте доволно вода, особено ако24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close