Правилник за нутритивни и здравствени тврдења во комерцијални цели

Чудотворните капки што лекуваат најразлични болести, производи што помагаат да се убие ракот, апчиња од кои се обновува коскеното ткиво, чаеви од кои преку ноќ се слабее, или нискокалорична храна, може да се најдат во продавниците и во аптеките само ако за тие својства има одобрение од ЕУ, или, пак, ако е изготвена домашна научна24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Европратениците бараат пристап до поевтини лекови

Европратениците сметаат дека пациентите треба да можат побрзо да пристапат до поевитините генерични лекови. – Неприфатливо е што рокот од тарификацијата и покривањето на трошоците за лековите  понекогаш достигнува и повеќе од 700 дена, изјави бугарската европратеничка Антонија Парванова, која работеше на предлог-регулативата на ЕП за ова прашање, усвоена со 559 гласови „за“, 54 „против“24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

5 најпопуларни додатоци на исхраната за подобро здравје

Постојат огромен број на фармацевтски и природни додатоци кои луѓето ги “голтаат“ за подобро здравје. Во САД и Европа ги има повеќе од 6.000, а според тамошните истражувања денес најконсумирани и најпопуларни се 5 додатоци: рибино масло, мултивитамини, витамин Д, калциум и “Coenzyme Q10“. 1. Рибино масло Неверојатни 76% од анкетираните редовно дневно земаат рибино24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close