Железо – важен минерал за организмот

Железото е важен елемент за нашиот организам, неопходен за формирањето на здравите црвени крвни зрнца и за преносот на кислородот до клетките. Светската здравствена организација предупредува дека 80% од населението во светот страда од недостиг на железо. Железото е основен и најважен елемент на хемоглобинот, кој го разнесува кислородот во телото, а го зајакнува и24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Дали трудница може да патува на летен одмор?

Често прашање кај гинеколозите е дали трудница може да патува на летен одмор? ДА, доколку е нормална бременоста нема никаков проблем да се одпатува на годишен одмор. Секако, пред да се испланира летувањето треба да се изврши гинеколошко-акушерски преглед. Летниот период им наметнува дилема на бремените жени, а најчесто, дали можат да одат на одмор,24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close