Тодоров: Веледрогерија не може да има своја аптека

Веледрогериите што вршат промет на големо со лекови и аптека не смеат да бидат капитално, управувачки или роднински поврзани. Едноставно кажано веледрогерија не може да има своја аптека. Ова денеска го истакна министерот за здравство Никола Тодоров на јавната расправа по повод Предлог-законот на која учествуваа претставници на веледрогерии, клиники, лекарски комори и асоцијации. Кажа24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Да ги подигнеме стандардите на здравствените системи – министерот Тодоров на Регионалниот комитет на Светската здравствена организација за Европа

Да ја искористиме нашата колективна мудрост, да одговориме на заедничките предизвици со кои се соочуваме во регионот и да ги подигнеме стандардите на здравствените системи и испораката на здравствените услуги врз основа на она што веќе е постигнато. Ова е пораката која министерот за здравство Никола Тодоров ја упати до учесниците на 63. Годишна сесија24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

28 лиценци за отворање Аптеки во руралните области

Министерството за здравство додели 28 лиценци за отворање аптеки, со акцент на руралните области во државата. – Бенефит ќе имаат околу 60.000 граѓани. Станува збор за граѓани кои живеат во руралните средини и досега немале можност да имаат аптека во близина на местото на живеење или аптеките немале договор со Фондот, поради што граѓаните не24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close