Зошто зелениот чај е добар за нашето здравје?

Испитувањата покажале дека зелениот чај кој што се употребувал илјадници години наназад може да направи многу повеќе за нашето здравје одошто само да не стопли. Поволните ефекти на зелениот чај се должат на присуството на полифенолите катехини особено епигалокатехин галат (EGCG) кој е моќен антиоксиданс. Поради тоа што зелениот чај подлежи на многу малку преработка24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Чаша топол чај еднаш дневно представува добар чекор напред

Чаша топол чај еднаш дневно представува добар чекор напред, а две чаши се вистинска корист по Вашето здравје! Зелениот чај се препорачува за јакнење на имунитетот, подобра концентрација и памтење, помага при замор и ублажување на стомачни тегоби. Зелениот чај содржи силни антиоксиданси кои ги спречуваат негативните ефекти на слободните радикали, причинители на многу болести24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close