Лаванда – лековити дејства

Лавандата (Lavandula angus-tifolia mill или Lavandula officinalis) е полугрмушеста билка што расте во суви и топли предели. Најчесто се одгледува како украсно растение во градините и парковите. Најмногу ја има на Медитеранот, а се одгледува во јужна Франција, Шпанија, Албанија и во земјите од поранешна Југославија. Лавандата може да порасне до 60см. На дното е24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Пирамида на здрава исхрана

Пирамидата на здрава исхрана е втемелена во основата на дневната физичка активност и контролата на тежината. Овие два поврзани елементи имаат силно влијание врз шансите да се остане здрав. Тие исто така влијаат на тоа што и како јадеме и како храната дејствува на нас!

Можеби ве интересира?close