Постот – позитивна терапија за организмот

Постот може да донесе многу предности за нашиот организам, и физички и психички. Со причина се нарекува “чудотворна терапија” бидејки листата на подобрувања во организмот кои ги носи постот и долга и разновидна. Помага кај алергии, артритис, проблеми со варењето, кожни проблеми, кардиоваскуларни болести, астма, карцином и други. Постот потекнува од сопствените механизми за оздравување24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Дали трудница може да патува на летен одмор?

Често прашање кај гинеколозите е дали трудница може да патува на летен одмор? ДА, доколку е нормална бременоста нема никаков проблем да се одпатува на годишен одмор. Секако, пред да се испланира летувањето треба да се изврши гинеколошко-акушерски преглед. Летниот период им наметнува дилема на бремените жени, а најчесто, дали можат да одат на одмор,24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Што е синдром на хроничен замор?

Синдромот на хроничен замор е опишан како болест за прв пат во 1980. Тој се карактеризира со замор, која не се подобрува по одмор и се влошува по физичка или ментална работа. Во споредба со други хронични болести тоа нема познат причинител како кај инфекциите, нема лабораториска показател кој да поставува дијагнозата како при анемија24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Попладневниот одмор одличен начин за зачувување на здравјето

Попладневниот одмор се покажа како одличен начин за зачувување на здравјето, концентрацијата и бистриот ум. Кратката едночасовна попладневна дремка ќе ви помогне да останете свежи, внимателни и концентрирани во текот на следните девет часа, покажуваат резултатите од истражувањето. Дека не станува збор исклучиво за мрзеливост, како што ретко се нарекуваат дремките, покажува и праксата во24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close