Совети за здрав живот според Светската здравствена организација (СЗО)

Светската здравствена организација (СЗО) го објави првиот глобален извештај за ситуацијата со хроничните, незаразни болести на светот. Меѓу тие болести спаѓаат ракот, срцевите болести, дијабетесот и респираторните заболувања, известува новинската агенција „Ројтерс“. Овие болести биле одговорни за милиони смртни случаи во светот. Во СЗО истакнуваат дека многу од тие смртни случаи би можеле да бидат24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Чоколадо за подобро здравје?

Чоколадо на рецепт за подобро здравје – звучи предобро за да биде вистинито. Зарем не беше чоколадото виновно за проблематичната и масна… …кожа полна со мозолчиња? Зар чоколадото не дебелее и не ги затвора крвните жили? Кажете збогум на сите грижи поврзани со вашето омилено слатко задоволство. Зошто? 1. Чоколадото е богато со хранливи состојки. Антиоксиданти,24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Лук за здравје и расположение

Според Националниот институт за рак лукот е на првото место на листата на намирници кои ја спречуваат појавата на рак. Можеби и вам не ви се допаѓа неговиот силен мирис, но сепак направете напор да го применувате во вашата исхрана. Лукот покрај храна е и чудесен лек кој уште од почетокот на цивилизацијата во времето24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close