Био Спирулина 500 – извор на витална енергија

Био Спирулина 500 – BiosLine, Италија Една таблета содржи 500мг алга Спирулина во прав. Начин на употреба: Се препорачуваат 2-4 таблети дневно, пред оброк, со малку вода. Не содржи шеќер, ексципиенси, бои, конзерванси. Одлична за тонирање на организмот. Корисна во случај на физички замор и периоди на закрепнување. Благодарение на присуството на протеини е корисена24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Алга Спирулина – извор на витална енергија

Спирулина, сино-зелена алга е позната по својата непроценлива вредност во фито-исхраната. Во времето на Ацтеките била позната како храна на Боговите, а во времето на Римјаните се користила како храна со висока енергетска вредност. L’Arthrospira platensis, подобро позната како Алга Спирулина, претставува Цианофит, едноклеточна алга, со мали димензии, околу половина милиметар, припаѓа во семејството на Oscilatoriaceae,24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close