Вино – тајната на неговото позитивно влијание на здравјето

In vino veritas – во Виното е вистината. Често се споменува францускиот парадокс,и покрај прилично обилната и масна исхрана на Французите, кај нив статистички е помала појавата на болести на срцето и крвните садови наспроти други земји. Се започнува во 1990 година кога американскиот новинар  Edward Dolnick прв пат јавно ја обелоденува идејата на професорот др. Jacquesa24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Благопријатно влијание на сексот врз здравјето

Редовниот секс претставува повеќе отколку самото уживање и забава. Сексот игра важна улога во нашето физичко и емотивно функционирање. Истражувачите покажуваат благопријатно влијание на сексот врз здравјето, што се објаснува со јакнење на имунолошкиот систем, подобрување на крвоснабдувањето на виталните органи, попуштање на болките, регулација на хормоните, и зголемен степен на среќа и задоволство. Добриот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Срцева слабост (Heart Failure) – избор на фармаколошка терапија

Срцева слабост (Heart Failure) е патолошка состојба каде срцето е неспособно да пумпа доволно количество на крв со цел да ги задоволи потребите на организмот. Тоа води до ограничена физичка активност како и влошување на квалитетот на животот. За да се излечи обично е потребна промена во животниот стил (како откажување од пушење, лесни вежби24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close