Лимон и Лук против Маснотии и Холестерол

Природата, како и фармацевтската индустрија, на многу начини можат да ни помогнат за подобро здравје. Еве еден пример како против маснотиите и холестеролот со природни ресурси. Земаме 4 лимони и ги сечеме на кружни парчиња, гмечиме 2 главички бел лук. Ставаме се заедно во 2 литра вода и го оставаме да зоврие, а потоа го24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Лук за здравје и расположение

Според Националниот институт за рак лукот е на првото место на листата на намирници кои ја спречуваат појавата на рак. Можеби и вам не ви се допаѓа неговиот силен мирис, но сепак направете напор да го применувате во вашата исхрана. Лукот покрај храна е и чудесен лек кој уште од почетокот на цивилизацијата во времето24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close