Седум трикови против надуеност во стомакот

Храната која има премногу сол, големи количини сурови намирници и гума за жвакање се причини за надуеност во стомакот. Погледнете што би требало да избегнувате за да не ве мачи надуеност и да го израмните стомакот. Премногу сол Избегнувајте честа употреба на сол, солена мешавина на зачини и високо процесуирана храна. Водата се врзува за24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Правилник за нутритивни и здравствени тврдења во комерцијални цели

Чудотворните капки што лекуваат најразлични болести, производи што помагаат да се убие ракот, апчиња од кои се обновува коскеното ткиво, чаеви од кои преку ноќ се слабее, или нискокалорична храна, може да се најдат во продавниците и во аптеките само ако за тие својства има одобрение од ЕУ, или, пак, ако е изготвена домашна научна24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Медот за добро здравје

Mедот претставува густ, вискозен или кристализиран производ, со ароматичен мирис, кои што го прават пчелите од нектарот на цветните медоносни билки кои што го берат, му додаваат сопствени спицифични материи, го преработуваат и го складираат во сакето да создрее. Медот содржи различни врсти на шекери, а првенствено гликоза и фруктоза. Освен гликозата и фруктозата медот24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Деловните луѓе лошо се хранат? Дали и зошто е така?

Кај многумина вкоренет е ставот дека деловните луѓе лошо се хранат, т.е. неквалитено. Постојано слушаме дека за таквата состојба не се виновни тие самите, туку дека работниот ден не може да се организира поинаку, освен на штета на работата. Притоа се наметнува заклучокот дека повредни и покорисни се оние кои за време на работниот ден24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Семејниот ручек важен за здравјето на децата

Кај тинејџерите коишто редовно ручаат со своето семејство опасноста од депресија, склоност кон алкохол и дроги, како и кон незаштитени сексуални односи е многу помала – утврдиле експертите од универзитетот Оукленд. Исто така, овие тинејџери поретко размислуваат за самоубиство од младите кои не се дружат со родителите за време на ручекот или вечерата. 25% од24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close