Органска храна и чаеви во нашите аптеки и маркети

Здравата органска храна се произведува по одредени производствени стандарди. Конвенционалната употреба на неоргански пестициди, инсектициди и хербициди е цврсто забранета и избегнувана како последна мерка. Во повеќето држави, органските производи не смеат да бидат генетски модификувани. Производството на органска храна е тешко регулирана индустрија, разграничена од приватното градинарство, затоа е малку поскапа во однос на обичната храна. Понудата на здрава храна произведена24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Чоколадо за подобро здравје?

Чоколадо на рецепт за подобро здравје – звучи предобро за да биде вистинито. Зарем не беше чоколадото виновно за проблематичната и масна… …кожа полна со мозолчиња? Зар чоколадото не дебелее и не ги затвора крвните жили? Кажете збогум на сите грижи поврзани со вашето омилено слатко задоволство. Зошто? 1. Чоколадото е богато со хранливи состојки. Антиоксиданти,24 Здравје е страница со совети и информации за Здрав Живот. www.24zdravje.com

Можеби ве интересира?close