Важни информации за КОРОНА вирусот

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ!!!

1. Короната е голем вирус. Дијаметарот на вирусот е 400-500 микро, така што секој вид маска може да спречи влез во нашите тела и не треба да користите скапи маски.

2. Корона вирусот не лебди во воздухот, туку се држи до предметите, така да не се пренесува низ воздухот.

3. Кога е закачен на металната површина, вирусот може да живее 12 часа. Доволно е миење на рацете со сапун и вода.

4. Поврзан со капка, вирусот Корона може да живее 9 часа, така што перењето облека или сушење на сонце е доволно 2 часа за да го убие.

5. Кога е закачен за рака, вирусот Корона може да живее 10 минути, така што стеризатор врз основа на алкохол може да е доволен за заштита.

6. Кога е во воздухот на температури 26-27° C, вирусот ќе умре, затоа не живее во жешките области. Покрај тоа, пиењето топла вода и топлото сонце е доволно како мерка за претпазливост.

Избегнувајте ладна храна и пијалоци, вклучувајќи го и сладоледот, ова е многу важно.

7. Правете гаргара длабоко во грлото со топла вода и сол. Тоа ќе го убие вирусот во грлото и ќе го спречи да влезе во белите дробови.

Придржувањето кон овие инструкции е доволно за да се спречи вирусот Корона.

Ве молиме копирајте и споделете!