Category Archives: Интересно

Музиката позитивно влијае за релаксација – избравме нешто за денот на пролетта

 Вашата омилена музика може да ја слушате насекаде со вас на GARMIN smart часовниците.

Дневните активности и движење од големо значење за нашето здравје

Сите понови истражувања за здравјето покажуваат дека човечкиот организам имам потреба од движење и физички активности. Модерниот начин на живот, кога секогаш брзаме да стигнеме со реализирање на дневните обврски,…

Мерење на здравстените параметри на телото

Што се можеме да “измериме” за нашето тело? Имавме прилика да користиме на тест GARMIN Index™ Smart вага Кон тестирањето пристапивме со мисла “што би можеле со вага?” но бевме…

Јапонско Јаболко – нутритивни придобивки за нашето здравје

Јапонското јаболко, кое кај нас најчесто доаѓа од Валандово и Струмица, се зборуваго донеле од некое патување на далекиот исток, а народот си го нарекол јапонско, најверојатно заради формата и големината…

Аптека: Пациентот секогаш има право на избор

Во аптеките секојдневно се среќаваме со секакви стручни, нестручни, чудни но и интересни барања од пациентите. Но еве едно многу необично барање од пациенти во Аптека во Австралија кои бараат…