Category Archives: Мајка и Дете

Овошна кашичка од банана и авокадо

Утрото за нашите дечиња треба да започне со овошје. За денешниот утрински оброк, припремивме брза овошна кашичка на база на банана. Што ви е потребно: – 1 банана – половина…

Кашичка со цвекло и јаболко

Храната е многу важна за растот, здравјето и имунитетот на нашите дечиња. Денеска предлагаме кашичка со цвекло, кое дава многу придобивки за добра крвна слика и јаболка, која е едно…

Секое дете учи различнo

Стручњаците докажале дека сите луѓе имаат различен процес на учење и впивање знаења кој зависи од начинот на размислување. Децата за да ги развијат своите интелектуални способости,и да впијат што е можно повеќе мудрости…

ВНИМАТЕЛНО СО АНТИБИОТИЦИТЕ ВО ДЕТСКАТА ВОЗРАСТ

Антибиотик не се препорачува при настинки и при други вирусни инфекции, бидејки дејствува единствено на бактерии и на слични микроорганизми а нема никакво влијание врз вирусите. Поради чести инфекции антибиотиците…

Mатични клетки – потреба и можности

Телото на новороденчето изобилува со вредни, потентни, витални матични клетки. Во текот на девет месеци тие го планирале и граделе телото на новото човечко суштество. И подоцна во текот на…

Најчести болести кај предшколски деца

Најчести болести во раното детство се инфекции на дишните патишта, дијареја и со неа поврзани болести, како и инфекции на мочните патишта и кожата. Во последно време се почести се…