Category Archives: Спорт

Мерење на пулсот при физички активности

Рекреативно или професионално, при физички активности, нашиот пулс има поголема вредност за разлика од пулсот во мирување. За нашето здравје, а кај професионалнците и за постигнување најдобри резултати, добро е…

Пријавување за NIKE лига во трчање

NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање) организира лига во трчање која се состои од 16 трки на 5км. Трката се одржува 2 пати месечно. Првиот дел…

Активен животен стил? Мотивирајте се дополнително со GARMIN fenix

GARMIN fenix e серија smart мултиспорт часовници со GPS, апликации за спорт, fitness, outdoor, дневни активности, пулс, температура, компас, навигација, барометар … МОЌНА КОМБИНАЦИЈА ОД МНОГУ ИНФОРМАЦИИ И СТИЛ НА ВАШАТА РАКА!…

Сашо Даневски: Train HARD, rest SMART!

Train HARD, rest SMART!!! Како со најмал влог до добар резултат??? Патот од 1час43мин38сек до 1час25мин29сек!!! Ритамот намален од 4мин54сек/км во јуни на 4мин02сек/км во октомври! Пролази на секои 5км:…

Победниците од Beach Run , 5 км, 02.07.2017, Скопје

Во организација на ПРВ ДО ВРВ се одржа Beach Run , 5 км, 02.07.2017, Скопје

Планината го зајакнува имунитетот и ни ја зголемува енергијата

Движењето и искачувањето на планините го зајакнува имунолошкиот систем, ја подобрува работата на срцето, го зголемува транспортот и снабдувањето на крвта со кислород…..и така полни со енергија можете….. Наш предлог…

Престојот на планина позитивно влијае на расположението и на вашето здравје

Избегајте од секојдневието, гужвите и асфалтот. Престојот на планина позитивно влијае на расположението и на вашето здравје. За Вашиот удобен престој во планина ќе се погрижи Хотел Славија Хотел Славија имаме…

Fitness Challenge – фитнес клуб

Fitness Challenge е фитнес клуб каде што ги добивате најдобрите сегменти од CROSSFIT, TRX,RUNNING,AEROBIC,PILATES,YOGA под строг надзор на професионалци! бул.Кочо Рацин бб, 1000 Скопје, Македонија  075 308 108

Скопски Маратон 2017: Кираџиев најдобар, Ајановски и Јакимовски на пиадесталот

Најдобрите од МАКЕДОНИЈА на Скопски Маратон 2017 —  Igor MC Jakimovski,Александар Кираџиев and Kokan Ajanovski. Успешните трчаат со GARMIN! GARMIN sport производите на овој линк >>

Дарио Ивановски победник и на Скопскиот полумаратон 2017

За прв пат од 2007 година победничкиот пиедестал на полумаратонот беа тројца натпреварувачи од Македонија , нашите најдобри атлетичари, клубови, тимови, на МАКЕДОНИЈА! Дарио, Таско и Милош докажаа дека во…