Category Archives: Твоја Аптека

МАРТИНИ Поликлиника Струмица

Поликлиника Мартини Ви нуди голем број на услуги од областа на гинекологијата и општата медицина, како и изработка на најразлични биохемиски анализи во сопствена, технолошки најсовремено опремена лабораторија.За дополнителни информации…

Предлог смути од Сашо Даневски

На здравје! Со Сашо Даневски може да тренирате во – Fitness Challenge Во клубот е достапна GARMIN index smart вагасо која можете да следите повеќе параметри за Вашето тело. Види линк со детали за…

Патна Аптека – што да имате со Вас при патување

Летото е период на одмори, блиски и далечни патувања. Што се треба да содржи нашата основна ,,патувачка аптека,,   А за релаксирано патување до Вашата дестинација, препорачуваме да користите и…

Повик до аптеки во селски подрачјa за склучување на договор со ФЗОМ во 2013 година

ФЗОМ упатува повик до аптеки во селски подрачја засклучување на договор за 2013 година соаптеките кои добиле решение дека се во мрежа од Министерство за здравство. Вкупно 25 аптеки за прв пат ќесклучат договор со…

Од денеска електронски наместо хартиен рецепт

Министерството за здравство информира дека од денеска стартува електронскиот рецепт како дел од интегрираниот здравствен информатички систем. Матичниот лекар лекот ќе го пропишува по електронски пат. Пациентот за да ја подигне…

Био Спирулина 500 – извор на витална енергија

Био Спирулина 500 – BiosLine, Италија Една таблета содржи 500мг алга Спирулина во прав. Начин на употреба: Се препорачуваат 2-4 таблети дневно, пред оброк, со малку вода. Не содржи шеќер,…

Што треба да имаме во нашата “куќна аптека”

Списокот на лековите кои е безбедно да ги имате во домот не е пожелно да е голем. Сепак треба да се има некој од општите анлгетици, лек за дијареа, антипиретик…

Билките како стимулатор на нашиот Имунитет

Природата створила идеален баланс помеѓу неа и човекот, па да не ни е чудно што со соодветно комбинирани и приготвени билки можеме да си го подобриме и одржуваме имунитетот. Постојат…

Не земајте Антибиотици без рецепт!

Антибиотиците можат да спасат живот, но нивната неадекватна употреба доведува до зголемување на бројот на микроорганизмите кои се отпорни. Тоа значи дека бактеријата развила начин да се одбрани од дејството…

Терминот “стрес”

Терминот “стрес” почнува да се употребува во 30-те години на минатиот век, и во буквален превод, означува напната состојба. За прв пат е искористен од страна на канадскиот патофизичар Ханс…