Чоколадо за подобро здравје?

Чоколадо на рецепт за подобро здравје – звучи предобро за да биде вистинито. Зарем не беше чоколадото виновно за проблематичната и масна… …кожа полна со мозолчиња? Зар чоколадото не дебелее…

Лук за здравје и расположение

Според Националниот институт за рак лукот е на првото место на листата на намирници кои ја спречуваат појавата на рак. Можеби и вам не ви се допаѓа неговиот силен мирис,…

Европратениците бараат пристап до поевтини лекови

Европратениците сметаат дека пациентите треба да можат побрзо да пристапат до поевитините генерични лекови. – Неприфатливо е што рокот од тарификацијата и покривањето на трошоците за лековите  понекогаш достигнува и…

5 најпопуларни додатоци на исхраната за подобро здравје

Постојат огромен број на фармацевтски и природни додатоци кои луѓето ги “голтаат“ за подобро здравје. Во САД и Европа ги има повеќе од 6.000, а според тамошните истражувања денес најконсумирани…

Добредојдовте на 24apteka.com

Овој web Портал е од сегментот на фармацевтската дејност, но не значи дека нема теми од секојдневното современо живеење ,   Фармацијата е дел од нашето секојдневие, дел од нашата…