Патна Аптека – што да имате со Вас при патување

Летото е период на одмори, блиски и далечни патувања. Што се треба да содржи нашата основна ,,патувачка аптека,,   А за релаксирано патување до Вашата дестинација, препорачуваме да користите и…

Дознајте ја најдобрата заштита за Вашата кожа

Сонцето е добро за Вашето здравје, но долготрајното изложување без соодветна заштита може да биде штетно за Вашата кожа и истото предизвикува предвремена појава на брчки и флеки. Ова е…

Дневните активности и движење од големо значење за нашето здравје

Сите понови истражувања за здравјето покажуваат дека човечкиот организам имам потреба од движење и физички активности. Модерниот начин на живот, кога секогаш брзаме да стигнеме со реализирање на дневните обврски,…

Следењето на пулсот е показател за нашата физичка и здравствена кондиција

Новите технологии ни овозможуваат многу придобивки во следењето на нашата физичка и здравствеба кондиција. Имавме прилика да тестираме часовник кој помеѓу другите smart, fitness и sport апликации, 24 часа на…

Бесплатна анализа со биоскенер на штандот на ВИОЛА во City Mall

Виола на штандот кој го има во Skopje City Mall на приземје ви нуди можност да направите бесплатна анализа со биоскенер. Скен на цело тело, изработка на минерално-витаминско-ензимски статус и…

Мерење на здравстените параметри на телото

Што се можеме да “измериме” за нашето тело? Имавме прилика да користиме на тест GARMIN Index™ Smart вага Кон тестирањето пристапивме со мисла “што би можеле со вага?” но бевме…

Дали вашето тело е доволно активно?

Добрата физичка кондиција е еден од најважните фактори за нашето здравје. На човечкото тело му е потребно редовно движење и здрава храна за да биде во добра форма. Во денешно…

Семинар за обука за органско производство

Пазарот на органските земјоделски производи е еден од најбрзо растечките сегменти на европскиот пазар на земјоделски производи. Тоа е резултат на зголемената свест за заштитата на човековата околина и здравјето…

Јапонско Јаболко – нутритивни придобивки за нашето здравје

Јапонското јаболко, кое кај нас најчесто доаѓа од Валандово и Струмица, се зборуваго донеле од некое патување на далекиот исток, а народот си го нарекол јапонско, најверојатно заради формата и големината…